xx.xx.xxxx.

Vlasnik sam obrta koji obavlja informatičke usluge te za isti nije potrebno imati poslovni prostor, ali kako veći dio struje trošim na računala vezano uz obavljanje posla zanima me kako mogu struju staviti u trošak obrta, u potpunosti (cijeli račun) ili djelomično?

Struja trenutno ne glasi na mene već roditelje u čijoj kući i obavljam djelatnost i živim. Mogu li nakon toga bez ikakvih problema podignuti te iste novce sa svog žiro-računa i da li slijedi ikakvo plaćanje poreza (osim naravno poreza na dohodak po godišnjoj prijavi vezanoj za prodaju) u ovom momentu?

Da biste mogli struju pravdati kao trošak obrta potrebno je prvo da imate ugovor o zakupu prostora, u ugovoru treba odrediti režijske troškove, ovisno o tome postoji li odvojeno ili kontrolno brojilo za dio prostora koji koristite, ili će se dio zakupnine odnositi na podmirenje odgovarajućeg dijela električne energije koji vi trošite.

Odredbama Zakona i pravilnika o porezu na dohodak moguće je staviti u troškove SAMO iznos povećanih troškova koji su nastali obavljanjem djelatnosti.

Postavite nam pitanje!

Natrag na pitanja